Продукти:
• 1к.ч. кокосово брашно
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. светъл ром
• 2 с.л. какао
• 1 жълтък
• 20-30 добре изцедени вишни от домашно приготвена вишновка
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме жълтъка, кокосовото брашно, рома и какаото. Омесваме тесто, което оставяме за 30 мин в хладилник.
След това от тестото оформяме малки топчета върху които с пръста правим вдлъбнатини. Слагаме във вдлъбнатините по една вишня. Овалваме топчетата в кокосово брашно и ги подреждаме в бонбониера.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...