Кулинарни рецепти » Кокосови бонбони

 Кокосови бонбони

Продукти:

• 60 г кокосово брашно
• 250 г захар
• 125 мл вода

Начин на приготвяне:

Възвираме водата заедно със захарта и щом кипнат, обираме пяната с решетеста лъжица. Варим 2-3 мин и прибавяме кокосовото брашно. Намаляваме котлона и варим още десетина минути като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Затопляме лист алуминиево фолио и разстиламе върху него сместа на пласт с дебелина 5-6 см. Заглаждаме повърхността и нарязваме на малки квадратчета, преди сместа да е изстинала.

Съхраняваме бонбоните в сухи, плътно затворени метални кутии.

Автор: Нина Филипова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало