Кулинарни рецепти » Бургаски крем

 Бургаски крем

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• кората на 1 лимон
• 40 г брашно
• 4 яйца
• 2 с.л. захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото заедно със захарта и лимоновата кора, изрязана като спирала. Изчакваме да изстине и изваждаме кората.

Разбиваме жълтъците с брашното и при непрекъснато бъркане ги прибавяме към охладеното мляко. Сгъстяваме на слаб огън, охлаждаме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме сместа в огнеупорни купички, поръсваме със захар и запичаме само на горен реотан, колкото да се карамелизира поръсената захар.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало