Кулинарни рецепти » Крем от грис със шоколадова глазура

 Крем от грис със шоколадова глазура

Продукти: (за 4 порции)

• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. грис
• 2 с.л. едро счукани орехи
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 2 с.л. какао
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото на огъня и прибавяме гриса и захарта, като непрекъснато бъркаме с телта. Варим крема 5-6 мин на умерен огън. След това го отстраняваме от огъня, прибавяме едро счуканите орехи, разбъркваме и го разсипваме в предварително намокрени със студена вода чаши. Оставяме го да престои 2-3 часа на студено.

Разбъркваме върху огъня млякото, какаото и захарта за глазурата. Прибавяме и мъничко ситно настъргана портокалова кора. Когато сместа заври, я отстраняваме от огъня и я смесваме с маслото.

Обръщаме охладения крем върху чинийки за торта и го заливаме с глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало