Кулинарни рецепти » Крем от грис със шоколадова глазура

 Крем от грис със шоколадова глазура

Продукти: (за 4 порции)

• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. грис
• 2 с.л. едро счукани орехи
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 2 с.л. какао
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото на огъня и прибавяме гриса и захарта, като непрекъснато бъркаме с телта. Варим крема 5-6 мин на умерен огън. След това го отстраняваме от огъня, прибавяме едро счуканите орехи, разбъркваме и го разсипваме в предварително намокрени със студена вода чаши. Оставяме го да престои 2-3 часа на студено.

Разбъркваме върху огъня млякото, какаото и захарта за глазурата. Прибавяме и мъничко ситно настъргана портокалова кора. Когато сместа заври, я отстраняваме от огъня и я смесваме с маслото.

Обръщаме охладения крем върху чинийки за торта и го заливаме с глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало