Кулинарни рецепти » Крем от грис със шоколадова глазура

 Крем от грис със шоколадова глазура

Продукти: (за 4 порции)

• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. грис
• 2 с.л. едро счукани орехи
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 2 с.л. какао
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото на огъня и прибавяме гриса и захарта, като непрекъснато бъркаме с телта. Варим крема 5-6 мин на умерен огън. След това го отстраняваме от огъня, прибавяме едро счуканите орехи, разбъркваме и го разсипваме в предварително намокрени със студена вода чаши. Оставяме го да престои 2-3 часа на студено.

Разбъркваме върху огъня млякото, какаото и захарта за глазурата. Прибавяме и мъничко ситно настъргана портокалова кора. Когато сместа заври, я отстраняваме от огъня и я смесваме с маслото.

Обръщаме охладения крем върху чинийки за торта и го заливаме с глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало