Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. жито
• 100 г царевични зърна
• 200-250 г мед
• 100 г стафиди
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Сваряваме на тих огън житото и царевичните зърна. Отделяме 1 ч.ч. от сместа, а останалото жито и царевица прецеждаме и пасираме.
Към получената каша прибавяме меда, стафидите и ореховите ядки. Сипваме и отделените цели зърна и варим още десетина минути, като непрекъснато бъркаме. Накрая изсипваме кашата в десертни купички и поръсваме с канелата.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...