Продукти:
• 10 жълтъка
• 3/4 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. вино
• 300 мл сладка сметана
• 500 г пресни ягоди или малини
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците добре заедно с 1/2 ч.ч. захар. Внимателно добавяме виното до получаване на пухкав крем.
Разбиваме сладката сметана, докато стане устойчива пяна, и слагаме останалата захар. Смесваме с винения крем.
Във високи стъклени чаши редим 5-6 парчета плод, заливаме крема и отгоре украсяваме с останалите плодове. Охлаждаме в хладилника.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...