Кулинарни рецепти » Ягодов мус с кисело мляко

 Ягодов мус с кисело мляко

Продукти:

• 1 голяма купа ягоди
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. гликоза
• 1-2 с.л. желатин
• 12-16 дребни целувки
• 1 сметана от флакон
• 1-2 щипки ванилия или канела

Начин на приготвяне:

Затопляме леко гликозата, за да се отпусне и я прибавяме към млякото заедно с измитите ягоди. Подправяме с ванилия или канела и разбиваме с миксер, докато получим гладка кашичка. Прекарваме през тензух, за да отделим семчиците.

Разтваряме време желатина в малко вода, загряваме на водна баня, докато се разтопи и съединяваме двете смеси. Изсипваме полученото във форма за сладкиши, намазана с кокосова мазнина, която има чашка в средата. Прибираме в хладилника за 2-3 часа.

Освобождаваме отстрани внимателно формата и изваждаме бавно десерта, защото лесно се разделя. Поставяме го в подходяща чиния. Отстрани нареждаме целувките и шприцоваме до тях, както и върху стегнатия мус розички от сметана.

Гарнираме с дребни цели плодове. Може да сложим и листенца от мента.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало