Продукти:
• 1 голяма купа ягоди
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. гликоза
• 1-2 с.л. желатин
• 12-16 дребни целувки
• 1 сметана от флакон
• 1-2 щипки ванилия или канела
Начин на приготвяне:
Затопляме леко гликозата, за да се отпусне и я прибавяме към млякото заедно с измитите ягоди. Подправяме с ванилия или канела и разбиваме с миксер, докато получим гладка кашичка. Прекарваме през тензух, за да отделим семчиците.
Разтваряме време желатина в малко вода, загряваме на водна баня, докато се разтопи и съединяваме двете смеси. Изсипваме полученото във форма за сладкиши, намазана с кокосова мазнина, която има чашка в средата. Прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Освобождаваме отстрани внимателно формата и изваждаме бавно десерта, защото лесно се разделя. Поставяме го в подходяща чиния. Отстрани нареждаме целувките и шприцоваме до тях, както и върху стегнатия мус розички от сметана.
Гарнираме с дребни цели плодове. Може да сложим и листенца от мента.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...