Кулинарни рецепти » Течен шоколад

 Течен шоколад

Продукти:

• 250 г сухо мляко
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 6-7 с.л. какао
• 1 щипка лимонена киселина
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Сваряваме сироп от захарта и 250 мл вода. Прибавяме лимонената киселина към сиропа. След това постепенно при непрекъснато бъркане сипваме сухото мляко.

Разбиваме много добре сместа и я прецеждаме през цедка. После като продължаваме да бъркаме прибавяме постепенно маслото, което предварително сме разбили.

От така приготвената смес отделяме 1 ч.ч. и прибавяме към нея ванилията. В останалата смес сипваме какаото. Накрая разпределяме течния шоколад в чашите за поднасяне, като редуваме светъл и тъмен слой.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало