Продукти: (за 4 порции)
• 180 г шоколад
• 4 яйца
• 2/3 пакетче краве масло
• 80 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада на водна баня и докато е още на огъня, прибавяме към него маслото, а след това и жълтъците, които предварително сме разбили със захарта.
Кипваме сместа за момент, колкото да изгуби вкуса на суров жълтък, и при непрекъснато леко бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци. След това веднага отстраняваме от огъня и оставяме крема да се охлажда 2-3 часа в хладилник.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...