Продукти:
• 400 мл подсладена сметана
• 4 лимона
• 8 желирани бонбона
• 4 листчета желатин
• 50 мл текила
• 3 жълтъка
• 4 пурички с лимонов крем
• 4 с.л. захар за жълтъците
• 2 кивита
• оцветена в зелено кристална захар
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме лимоните. Изцеждаме сока и настъргваме малко от кората. Оставяме желатина да омеква в студена вода, докато набъбне. В метална купа на водна баня разбиваме жълтъците и захарта, докато се получи стегната смес. Прибавяме готовия желатин и разбъркваме. Дръпваме съда от огъня и прибавяме лимоновия сок и текилата. Не спираме бъркането, почти до изстиването на сместа.
В отделен съд обработваме сметаната и по малко я прибавяме към желатиновата смес, като разбиваме с миксер. Накрая прибавяме нарязаните на ситно бонбони и разпределяме в големи чаши. Оставяме за 3-4 часа в хладилника.
Гарнираме муса с оваляните в зелена захар колелца от лимон и резенчета от киви. Украсяваме с пуричките.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...