Продукти:
• 1 ч.ч. сок от череши
• 50 г захар
• 250 мл сироп от вишни
• 75 г картофено брашно
• 2 белтъка
• сладко от череши
• пресни ягоди
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесваме черешовия сок, вишневия сироп и захарта и слагаме на огъня да възври. В 1 чаена чаша от сиропа размиваме картофеното брашно и го прибавяме към сместа, която оставяме да ври около 10 мин и отстраняваме от огъня.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме към сиропа, като бъркаме внимателно и непрекъснато. Изсипваме в предварително навлажнена със студена вода метална форма.
Оставяме крема да изстине, след което го обръщаме в стъклена чиния. Гарнираме със сладко от череши и пресни ягоди.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...