Продукти:
• 1 пакет готови кори за баница (фини)
• 1 кг настъргана тиква
• 150 мл олио или краве масло
• 200 г смлени орехови ядки
• 1 пакетче канела
• 1 ч. ч. кристална захар
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.
Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло.
Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...