Кулинарни рецепти » Мързелив щрудел

 Мързелив щрудел

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ч.ч. грис
• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. олио
• 1 пакетче бакпулвер
• 30 г краве масло
• половин пакетче канела
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Размесваме добре брашното, гриса, захарта и бакпулвера.

Изсипваме половината от сместа в тавичка, която сме намазали с маслото, и поръсваме с половината от олиото. Отгоре разстиламе ябълките, които сме измили, обелили, настъргали и смесили с канелата и ореховите ядки. Покриваме с втората половина от грисено-брашнената смес, поръсваме с останалото олио и заглаждаме.

Печем в умерена фурна. Поднасяме го нарязан на правоъгълни пастички и поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало