Кулинарни рецепти » Щрудел с грис

 Щрудел с грис

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. разтопено краве масло
• 1 бакпулвер
• 1-2 ч.л. канела или ванили
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок сух съд слагаме гриса, брашното, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и размесваме добре.

Обелваме ябълките, настъргваме ги на едро ренде, прибавяме останалата захар и канелата и разделяме на три равни части.

В намаслена тавичка посипваме на равномерен пласт 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре разтиламе 1/3 от ябълките, пак посипваме с грисова смес и пак с ябълки. Повтаряме това още веднъж, така че последният пласт да е от ябълки. Поливаме щрудела с разтопеното масло и печем в умерена фурна.

Опечения щрудел поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало