Кулинарни рецепти » Ябълкова баница

 Ябълкова баница

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 1 к.ч. счукан сухар
• 1 к.ч. захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки /или бадеми/
• 4 яйца
• 200 г пудра захар
• 200 г брашно

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме напречно на кръгчета. С част от ябълките покриваме дъното на намаслена тавичка. Поръсваме ябълковия пласт със счукан сухар, захар и смлени орехови ядки. След това по същия начин нареждаме още два пласта ябълки.

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Постепенно прибавяме брашното. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме върху ябълките. Печем баницата в умерено силна фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало