Кулинарни рецепти » Суфле от шунка и гъби

 Суфле от шунка и гъби

Продукти:

• 200 г шунка
• 10 сварени гъби
• 100 г краве масло
• 100 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното и сваляме съда от огъня. Разреждаме запръжката при непрекъснато бъркане със студеното мляко. След това варим, докато кипне и се получи гъст бял сос. Поръсваме със сол и черен пипер, прибавяме настъргания кашкавал и ситно нарязаните шунка и гъби.

Оставяме сместа да се охлади и прибавяме към нея един по един при постоянно разбъркване жълтъците, а след това белтъците, разбити на твърд сняг.

Намазваме с масло висока форма и в нея изсипваме сместа, която в сурово състояние трябва да запълва само 1/3 от обема на съда.

Печем суфлето в предварително загрята до 230 градуса фурна около 45-60 минути. Поднасяме го горещо.

Автор: Райна Димова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало