Продукти:
• 200 г шунка
• 10 сварени гъби
• 100 г краве масло
• 100 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Правим светла запръжка от маслото и брашното и сваляме съда от огъня. Разреждаме запръжката при непрекъснато бъркане със студеното мляко. След това варим, докато кипне и се получи гъст бял сос. Поръсваме със сол и черен пипер, прибавяме настъргания кашкавал и ситно нарязаните шунка и гъби.
Оставяме сместа да се охлади и прибавяме към нея един по един при постоянно разбъркване жълтъците, а след това белтъците, разбити на твърд сняг.
Намазваме с масло висока форма и в нея изсипваме сместа, която в сурово състояние трябва да запълва само 1/3 от обема на съда.
Печем суфлето в предварително загрята до 230 градуса фурна около 45-60 минути. Поднасяме го горещо.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...