Кулинарни рецепти » Наденички с прясно зеле

 Наденички с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 6 наденички
• 1 кг прясно зеле
• 3 глави лук
• 1-2 глави чесън
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри филийки. Нарязваме зелето на ситно и го сваряваме в 2 л подсолена вода, която сме поръсили с малко черен пипер.

Оставяме наденичките цели, но тук там ги набождаме с вилица. Попарваме ги 3-4 мин в кипяща вода и след това ги запържваме в сгорещеното масло.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме лука. Прибавяме отцеденото зеле и ситно нарязания чесън, наливаме виното, разбъркваме и оставяме на тих огън за десетина минути.

Разпределяме зелето в чиниите за сервиране и слагаме във всяка чиния по 1 наденичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало