Кулинарни рецепти » Наденички с прясно зеле

 Наденички с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 6 наденички
• 1 кг прясно зеле
• 3 глави лук
• 1-2 глави чесън
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри филийки. Нарязваме зелето на ситно и го сваряваме в 2 л подсолена вода, която сме поръсили с малко черен пипер.

Оставяме наденичките цели, но тук там ги набождаме с вилица. Попарваме ги 3-4 мин в кипяща вода и след това ги запържваме в сгорещеното масло.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме лука. Прибавяме отцеденото зеле и ситно нарязания чесън, наливаме виното, разбъркваме и оставяме на тих огън за десетина минути.

Разпределяме зелето в чиниите за сервиране и слагаме във всяка чиния по 1 наденичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало