Продукти: (за 6 порции)
• 6 наденички
• 1 кг прясно зеле
• 3 глави лук
• 1-2 глави чесън
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на едри филийки. Нарязваме зелето на ситно и го сваряваме в 2 л подсолена вода, която сме поръсили с малко черен пипер.
Оставяме наденичките цели, но тук там ги набождаме с вилица. Попарваме ги 3-4 мин в кипяща вода и след това ги запържваме в сгорещеното масло.
Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме лука. Прибавяме отцеденото зеле и ситно нарязания чесън, наливаме виното, разбъркваме и оставяме на тих огън за десетина минути.
Разпределяме зелето в чиниите за сервиране и слагаме във всяка чиния по 1 наденичка.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...