Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушени гърди
• 4 филии хляб
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 500 г леща
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата, заливаме с 4 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязания лук и чубрицата. Варим на умерен огън. След около 20 мин прибавяме олиото и червения пипер. Посоляваме и варим още 10 мин.
Нарязваме на ленти пушените гърди и леко ги запържваме. В същата мазнина запържваме нарязания на кубчета хляб заедно със счукания чесън. Изсипваме в широка чиния лещата, подправяме с оцет и украсяваме с пържените лентички от пушени гърди и хлебни кубчета.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...