Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушени гърди
• 4 филии хляб
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 500 г леща
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата, заливаме с 4 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязания лук и чубрицата. Варим на умерен огън. След около 20 мин прибавяме олиото и червения пипер. Посоляваме и варим още 10 мин.
Нарязваме на ленти пушените гърди и леко ги запържваме. В същата мазнина запържваме нарязания на кубчета хляб заедно със счукания чесън. Изсипваме в широка чиния лещата, подправяме с оцет и украсяваме с пържените лентички от пушени гърди и хлебни кубчета.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...