Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка главичка карфиол
• 250-300 г пилешка шунка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко /или сметана/
• 1 к.ч. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Варим карфиола в подсолена вода, към която сме добавили прясното мляко. Когато поомекне го отцеждаме и го накъсваме на розички.
Нареждаме розичките в намаслен огнеупорен съд, а върху тях разстиламе ситно нарязаната шунка. Заливаме ястието с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и поръсваме с галетата. Запичаме 30 мин в умерено слаба фурна.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...