Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка главичка карфиол
• 250-300 г пилешка шунка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко /или сметана/
• 1 к.ч. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Варим карфиола в подсолена вода, към която сме добавили прясното мляко. Когато поомекне го отцеждаме и го накъсваме на розички.
Нареждаме розичките в намаслен огнеупорен съд, а върху тях разстиламе ситно нарязаната шунка. Заливаме ястието с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и поръсваме с галетата. Запичаме 30 мин в умерено слаба фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...