Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка главичка карфиол
• 250-300 г пилешка шунка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко /или сметана/
• 1 к.ч. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Варим карфиола в подсолена вода, към която сме добавили прясното мляко. Когато поомекне го отцеждаме и го накъсваме на розички.
Нареждаме розичките в намаслен огнеупорен съд, а върху тях разстиламе ситно нарязаната шунка. Заливаме ястието с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и поръсваме с галетата. Запичаме 30 мин в умерено слаба фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...