Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шунка
• 500 г грах
• половин глава лук
• 1 морковче
• половин маруля
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и моркова на ситно и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Щом пожълтеят, прибавяме нарязаните шунка и маруля, отцедения грах, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме, докато зеленчуците омекнат.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...