Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шунка
• 500 г грах
• половин глава лук
• 1 морковче
• половин маруля
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и моркова на ситно и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Щом пожълтеят, прибавяме нарязаните шунка и маруля, отцедения грах, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме, докато зеленчуците омекнат.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...