Кулинарни рецепти » Карначета с родопски боб в гювече

 Карначета с родопски боб в гювече

Прoдукти:

• 500 г карначета
• 400 г едър зрял родопски боб
• 2 глави лук
• 8 печени и обелени червени пиперки
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. сух джоджен
• чубрица, риган, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба до пълна готовност. Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме в зехтина, след което прибавяме нарязаните пиперки и пържим още 5 минути.

Сваляме от котлона и добавяме отцедения боб заедно с подправките. Разбъркваме всичко и разпределяме в 4 гювечета.

Във всяко гювече слагаме от боба и навиваме карначето на спирала. Захлупваме гювечетата и запичаме във фурната на 250°С за 30 минути.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало