Кулинарни рецепти » Каша от създърма

 Каша от създърма

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г създърма
• 4 стръка праз
• 4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. разтопена мазнина
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, измиваме го и го нарязваме на дребно. Задушаваме го в сгорещената мазнина, докато се изпари водата, след което поръсваме с червения пипер и разбъркваме. Прибавяме брашното и запържваме.

Разреждаме сместа с малко бульон /или вода/, прибавяме натрошената създърма и варим при непрекъснато бъркане, докато получим каша с желаната гъстота. След като отстраним от огъня, подправяме кашата на вкус със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало