Продукти:
• 500 г брюкселско зеле
• 200 г моркови
• 1/4 ч.ч. настъргани домати
• 1 глава лук
• 1/2 връзка копър
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на средни по големина парчета, а лука и копъра - на ситно. Сипваме олиото в тенджера и добавяме морковите, лука, брюкселското зеле и чесъна. Оставяме ги на среден огън и доливаме 1/4 ч.ч. вода, като от време на време разбъркваме.
Оставяме ястието да ври 15 минути и добавяме доматите, захарта, черния пипер и сол на вкус.Разбъркваме и го оставяме да ври още 15 минути. Щом остане на мазнина, сваляме от котлона и добавяме копъра.
Сервираме готовото брюкселско зеле с пресен хляб.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...