Продукти: (за 4 порции)
• 9-10 зелени домата
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните на дребни парченца зелени домати и продължаваме задушаването до омекването им.
Сипваме доматеното пюре, поръсваме брашното и червения пипер. Разбъркваме. Разреждаме с малко гореща вода и посоляваме на вкус. Варим на тих огън.
Отстраняваме от огъня и подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...