Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 моркова
• 1 малка глава целина
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 буркан бамя
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и морковите на кубчета. Задушаваме ги, докато омекнат, в олиото и 1 с.л. вода.
Прибавяме брашното и размитото с малко вода доматено пюре и позапържваме. Сипваме бамята от буркана, посоляваме и варим 15-20 мин на тих огън.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...