Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 моркова
• 1 малка глава целина
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 буркан бамя
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и морковите на кубчета. Задушаваме ги, докато омекнат, в олиото и 1 с.л. вода.
Прибавяме брашното и размитото с малко вода доматено пюре и позапържваме. Сипваме бамята от буркана, посоляваме и варим 15-20 мин на тих огън.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...