Кулинарни рецепти » Джуркан боб

 Джуркан боб

Продукти: (за 5-6 порции)

• 2 ч.ч. бял боб
• 3-4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. стрит сух джоджен
• 1 главичка целина
• сол

Начин на приготвяне:
Изкиснатия фасул варим около половин час в чиста вода. Отцеждаме го, заливаме го с чиста гореща вода и го варим заедно с почистените и нарязани на ситно лук, целина и моркови, докато омекне.

Щом добре омекне, посоляваме и варим още 15 мин, отцеждаме и го смачкваме на пюре, докато е топъл. Подправяме с олиото, червения пипер и джоджена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало