Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 стръка праз
• 7-8 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме праза на колелца и го задушаваме в мазнината и малко вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме съвсем леко, наливаме 1 к.ч. топла вода и варим на умерен огън.
Когато водата заври, слагаме картофите и наливаме зелевия сок. Варим, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме със стритата суха чубрица.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...