Кулинарни рецепти » Кайкана каша

 Кайкана каша

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. препечено брашно
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляме в друг съд заедно с част от мазнината.

В останалата мазнина сипваме брашното и при непрекъснато бъркане сипваме по малко хладка вода, докато получим гъста и гладка каша. Посоляваме и варим 5-6 минути.

После връщаме лука и поръсваме червения пипер. Прибавяме разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държим кашата на огъня, докато яйцето стегне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало