Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и гъби

 Зрял фасул с ориз и гъби

Продукти:

• 250 г сварен червен фасул
• 150 г ориз
• 250 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 червена пиперка
• 4 с.л. зехтин
• 3 с.л. соев сос
• 50 г кашу
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и част от счукания чесън и пържим още 2-3 минути, като периодично разбъркваме.

Сипваме 500 мл гореща вода, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън, докато оризът омекне и попие течността.

Нарязваме чушката на малки парченца и я запържваме в останалата мазнина. Щом поомекне, сипваме нарязаните на филийки гъби и останалия чесън.

Задушаваме още 2-3 мин и добавяме сварения фасул, задушения ориз, соевия сос и ядките. Готвим 5-6 мин като периодично разбъркваме. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало