Продукти: (за 2 порции)
• 80 г овесени ядки
• 30 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. счукани орехови ядки
• 1 жълтък
• захар, канела
• настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Заливаме ядките с кипяща подсолена вода и когато понабъбнат, ги отцеждаме. Заливаме ги с горещото мляко и варим, докато омекнат.
Отстраняваме от огъня и разбъркваме кашата заедно с разбития жълтък и брашното. Прибавяме счуканите орехи, канелата и настърганата лимонова кора. Подслаждаме на вкус.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...