Продукти: (за 2 порции)
• 80 г овесени ядки
• 30 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. счукани орехови ядки
• 1 жълтък
• захар, канела
• настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Заливаме ядките с кипяща подсолена вода и когато понабъбнат, ги отцеждаме. Заливаме ги с горещото мляко и варим, докато омекнат.
Отстраняваме от огъня и разбъркваме кашата заедно с разбития жълтък и брашното. Прибавяме счуканите орехи, канелата и настърганата лимонова кора. Подслаждаме на вкус.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...