Кулинарни рецепти » Леща по светогорски

 Леща по светогорски

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г леща
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 люти чушлета
• 2-3 домата /пресни или от консерва/
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян карамфил
• 3-4 с.л. олио
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 3-4 часа в студена вода. После я варим, докато омекне, и посоляваме на вкус.
Запържваме в олиото ситно нарязания лук, прибавяме ситно нарязаните скилидки чесън и обелените и настъргани домати. Отстраняваме съда от огъня и поръсваме с червения пипер, канелата и карамфила.

Наливаме 1 к.ч. топла вода, слагаме лютивите чушлета, връщаме на огъня и разбъркваме с дървена лъжица. След 10 мин прибавяме сместа към сварената леща, която трябва да е останала с малко сос. Поднасяме ястието, подправено с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало