Продукти за 6 порции:
• 2 ч.ч. леща
• 2 глави лук
• 5 скилидки чесън
• 2 домата
• 4 резенчета джинджифил
• 1 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. къри
• 1/2 ч.л. кимион
• 1/2 ч.л. лют червен пипер
• 3 с.л. олио
• 4 1/2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Лука нарязваме на ситно, накълцваме джинджифила, чесъна смачкваме в хаванче или с преса. Доматите попарваме с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Смесваме всички подправки с чесъна.
Слагаме лещата да кипне във водата заедно с половината лук и варим, докато омекне.
В тиганче запържваме останалия лук на средно силен огън за около 3 минути, добавяме чесновата паста и пържим още 2 минути. Слагаме нарязаните домати и бъркаме на огъня още 2-3 минути.
Така получения сос сипваме при лещата, оставяме ястието да къкри още 5 минути и сервираме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...