Кулинарни рецепти » Зеленчуков рататуй

 Зеленчуков рататуй

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 тиквички
• 1-2 патладжана
• 4-5 червени домата
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 100 мл олио
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в предварително сгорещеното олио. Прибавяме остърганите и нарязани на кубчета тиквички и продължаваме пърженето.

След това добавяме и нарязаните на кубчета патладжани, които предварително сме посолили и отцедили от горчивия сок. Накрая слагаме и обелените и нарязани на ситно домати.

Пържим още 5 мин, доливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Захлупваме и задушаваме на тих огън около 1 час, докато зеленчуците омекнат.

Ако е необходимо, доливаме по малко гореща вода. Сервираме ястието студено.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало