Кулинарни рецепти » Вегетарианско чили

 Вегетарианско чили
(Ямайка)

Продукти:

• 400 сварен червен фасул
• 400 г белени домати от консерва
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 2 по-малки тиквички
• 1 скилидка чесън
• 1 зелено люто чушле
• 3 с.л. зехтин
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 к.ч. вода
• 1 с.л. кетчуп
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, чесъна и морковите и ги запържваме в сгорещената мазнина. След 5 мин засилваме огъня, прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязаното люто чушле и пържим още 4-5 мин.

После сипваме сварения и отцеден фасул, кетчупа и доматеното пюре. Наливаме горещата вода, в която сме разтворили бульона и задушаваме 10-15 мин.

Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало