Кулинарни рецепти » Зеленчуци с кашкавал

 Зеленчуци с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 3 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 3 чушки
• 2 тиквички
• 1 патладжан
• 3 с. л. олио
• 1 буркан домати
• 1/2 ч. ч. бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. захар
• 100 г настърган кашкавал
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едро, чесъна - на ситно, чушките - на парчета, а тиквичките и патладжана - на полумесеци.

Загряваме олиото в тигана и задушаваме първо лука и чесъна до омекване, прибавяме чушките и патладжана и държим на огъня още 5 минути. Слагаме тиквичките, доматите със сока, мащерката и магданоза.

Подправяме със сол, черен пипер и захар, заливаме с бульона и задушаваме още 10 минути. Сервираме ястието поръсено с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало