Продукти: (за 4 порции)
• 200-300 г кисело зеле
• 5-6 картофа
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 150 г зелен фасул от консерва
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки, отцеждаме боба и го нарязваме косо на парченца с дължина 2 см. Настъргваме морковите, нарязваме лука на ситно, картофите нарязваме на едри парчета, а целината – на малки кубчета.
Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме лука, морковите и целината. Прибавяме ориза, зеления фасул, картофите, доматите и зелето. Посоляваме и заливаме с киселото мляко. Затваряме тенджерата и и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин.
Отваряме тенджерата, прибавяме разбитото яйце и разбъркваме. Поръсваме ситно нарязаните магданоз и копър, подправяме с черен пипер на вкус и кипваме ястието в отворена тенджера.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...