Продукти: (за 4 порции)
• 800 г арпаджик
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме арпаджика, сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме праза и лука на ситно и ги задушаваме в олиото. Щом поомекнат, прибавяме брашното, размито в малко вода, арпаджика, ситно нарязания чесън, размитото доматено пюре, дафиновия лист и червения пипер.
Посоляваме, прибавяме черен пипер на зърна и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Захлупваме и варим на тих огън.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...