Продукти: (за 4 порции)
•	800 г арпаджик
•	1 глава лук
•	1 стрък праз
•	1 к.ч. олио
•	1 с.л. брашно
•	5-6 скилидки чесън
•	1 с.л. доматено пюре
•	1 ч.л. червен пипер
•	1 дафинов лист
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме арпаджика, сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме. 
Нарязваме праза и лука на ситно и ги задушаваме в олиото. Щом поомекнат, прибавяме брашното, размито в малко вода, арпаджика, ситно нарязания чесън, размитото доматено пюре, дафиновия лист и червения пипер. 
Посоляваме, прибавяме черен пипер на зърна и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Захлупваме и варим на тих огън.
              Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
              Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
              Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
              Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...