Кулинарни рецепти » Каша от просо

 Каша от просо

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 ч.ч. грухано просо
• 2 ч.ч. вода или мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме просото в малка тенджера, наливаме водата /млякото/ и посоляваме. Захлупваме тенджерката и я слагаме в тенджера под налягане върху метална скара. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 10 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме към горещата каша маслото, разбъркваме и оставяме да престои 10 мин на топло в захлупената тенджерка. Поднасяме с прясно мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало