Кулинарни рецепти » Фрикасе с моркови

 Фрикасе с моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 6-8 моркова
• 1 1/2 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме морковите в малко подсолена вода, към която сме прибавили захарта и маслото. Отцеждаме, нарязваме ги на кръгчета и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Смесваме разбитите жълтъци с брашното и сипваме малко от морковения бульон, за да получим каша с гъстотата на боза. При непрекъснато бъркане варим соса, докато се сгъсти, след което подправяме с лимонов сок и сол и го сипваме върху морковите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало