Кулинарни рецепти » Задушена тиква

 Задушена тиква
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г тиква
• 2 ч.ч. рибен бульон
• 6 с.л. захар
• 1 с.л. десертно бяло вино
• 1 ч.л. сол
• 4 с.л. светъл соев сос
• картофен чипс

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на кубчета. Слагаме тиквата в тиган, заливаме с бульона и кипваме на огъня. После намаляваме температурата и варим, като обираме пяната.

Прибавяме захарта и виното и захлупваме, за да се задуши равномерно тиквата. Когато тиквата омекне, посоляваме и поръсваме соевия сос. Варим на слаб огън, докато тиквата поеме по-голямата част от соса.

Подреждаме сварената тиква в широка чиния за сервиране и поръсваме с чипса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало