Кулинарни рецепти » Зрял фасул с гъби и маслини

 Зрял фасул с гъби и маслини

Продукти:

• 300 г шарен боб
• 250 г пресни гъби
• 150 г черни маслини без костилки
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 сушени доматчета
• 6 с.л. зехтин
• 5-6 стръкчета магданоз
• 1-2 листа от целина
• 1 ч.л. стрита мащерка
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и наливаме 2 л нова вода. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Варим до омекване.

Накисваме доматчетата в 1 ч.ч. отвара от фасула. Изчакваме 1 час, за да набъбнат. После ги нарязваме дребно, а бульона сипваме при боба.

Нарязваме гъбите на филийки и ги запържваме в силно сгорещената мазнина. Прибавяме сушените домати и също ги позапържваме. После сипваме запръжката при фасула заедно с наряните на парченца маслини. Посоляваме и готвим още 30 мин.

Накрая поръсваме с наситнените магданоз и листа от целина, мащерката и кимион на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало