Кулинарни рецепти » Паприкаш с яйца

 Паприкаш с яйца

Продукти:

• 10 твърдо сварени яйца
• 300 г заквасена сметана
• 1 глава лук
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• 40 г масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в масло, прибавяме нарязаните на тънки ивички чушки и също ги запържваме.

Снемаме от огъня, подправяме с червен пипер и сол, наливаме няколко лъжици вода и задушаваме малко. После прибавяме нарязаните на парченца яйца, затопляме и преди поднасяне заливаме паприкаша със сметана.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало