Продукти: (за 6 порции)
• 1 ч.ч. суха коприва
• 1 глава лук
• 3 сухи червени чушки
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме чушките със студена вода и ги оставяме да киснат 2 часа.
Кипваме 1 л подсолена вода и пускаме в нея сухата коприва. Прибавяме чушките и ситно нарязания лук. Когато чушките се сварят, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги връщаме при копривата.
Запържваме в олиото леко препеченото брашно. Когато запръжката порозовее, сипваме 3-4 с.л. от копривата и разбъркваме. Сипваме запръжката в ястието, захлупваме и варим 10 мин на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня слагаме чубрицата и разбитите яйца, а веднага след като отстраним от огъня сипваме натрошеното сирене.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...