Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Прибавяме нарязанете на малки парченца гъби, запържваме ги 4-5 мин, отстраняваме от огъня.
Поръсваме червения пипер, посоляваме, разбъркваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, слагаме нарязаното на парчета сирене, захлупваме и задушаваме, докато гъбите омекнат. Накрая поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...