Продукти: (за 4 порции)
• 800 г тиквички
• 200 г домати
• 40 г лук
• 5-6 скилидки чесън
• 2 люти чушлета
• 60 мл олио
• 2-3 стръка мащерка
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета и ги оставяме 30 мин да се отцеждат. Задушаваме в олиото ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, нарязаните люти чушлета, счукания чесън и мащерката. Посоляваме.
Прибавяме отцедените тиквички. Заливаме с 1 ч.ч. вряща вода и задушаваме на слаб огън в плътно захлупена тенджера, докато омекнат тиквичките. Сервираме ястието студено, поръсено с лимонов сок и ситно нарязан копър.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...