Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 връзки листа от лапад
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 20-25 зелени джанки
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме лападовите листа в подсолена вода.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушаваме сместа.
След това я разпределяме върху лападовите листа и навиваме сърми. Нареждаме ги в тенджера, прибавяме джанките и заливаме с топла вода. Варим, докато омекне оризът.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...