Продукти:
• 2 патладжана
• 40 г масло
• 20 г брашно
• 250 г сметана
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените патладжани на парченца, пускаме ги за 5 мин във вряща подсолена вода, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. Овалваме ги в брашно и изпържваме в масло.
Подреждаме патладжаните в тенджера, наливаме сметаната, посоляваме и задушаваме около 1/2 час. Преди поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязан копър и магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...