Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1-2 ч.ч зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, наливаме малко вода и го варим на умерен огън, докато омекне. Отцеждаме и го запържваме в олиото до златисто.
Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме леко препеченото брашно. Накрая разреждаме със зелев сок и варим на умерен огън, докато кашата се сгъсти.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...