Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1-2 ч.ч зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, наливаме малко вода и го варим на умерен огън, докато омекне. Отцеждаме и го запържваме в олиото до златисто.
Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме леко препеченото брашно. Накрая разреждаме със зелев сок и варим на умерен огън, докато кашата се сгъсти.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...