Продукти:
• 140 г меко масло
• 100 г захар
• 2 ванилии
• 1 щипка сол
• 1 белтък
• 200 г брашно
• 100 г обелени смлени бадеми
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта, добавяме едната ванилия, солта и белтъка. После слагаме брашното и бадемите и омесваме добре. С набрашнени ръце оформяме тестото на три рула с диаметър около 2 см. Увиваме ги във фолио и оставяме за 1 час в хладилника.
Предварително загряваме фурната на 180 градуса и намасляваме тавата за печене.
От рулата тесто отрязваме парчета с дебелина 1 пръст и ги оформяме с набрашнени ръце на малки кифлички. Нареждаме ваниловите кифлички в тавата и ги печем 10-15 минути.
Другата ванилия смесваме със захар и пудра захар. Изваждаме кифличките от тавата и ги овалваме в сместа още топли.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...