Кулинарни рецепти » Виенски кифли с крем карамел

 Виенски кифли с крем карамел

Продукти:

• 1 л сварено прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 3-4 виенски кифли
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

В правоъгълна тава карамелизираме половината от захарта. Върху карамела подреждаме плътно едно до друго парченцата от нарязаните на филийки виенски кифли.

Разбъркваме яйцата с другата половина от захарта и прибавяме към млякото. Така приготвената смес изсипваме върху подредените парченца кифли и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало