Продукти:
• 1 л сварено прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 3-4 виенски кифли
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
В правоъгълна тава карамелизираме половината от захарта. Върху карамела подреждаме плътно едно до друго парченцата от нарязаните на филийки виенски кифли.
Разбъркваме яйцата с другата половина от захарта и прибавяме към млякото. Така приготвената смес изсипваме върху подредените парченца кифли и печем в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...